Kovács Gábor, Vétek György: Sörmentén – Bécs / Útikalauz sörivóknak


Ismét bővült a Sörmentén sorozat, hála Magyarország két sörírójának. Most Bécsbe kalauzol el bennünket Kovács Gábor és Vétek György.

“Az élet legnagyobb kellemetlenségei közepette is vigasztalást lelhet az ember, ha pontosan tudja, hol és mikor csapolják a legjobb sert a városban. A mai embernek a nyála csuroghat azon “udvari” és “márciusi” serekért, amelyeket ősei olcsó pénzért bőven ittak alkonyattal meghitt korcsmákban, ahol kezet kellett fogni a sermérővel, mert oly jó ennivalókat adott az ital mellé. Alkonyattal tizenöt-húsz pohár sert megivott az egykedvű polgár, mí­g a távolból elmosódva hangzott a térzene, mint a céltalanul mozgalmas élet.” (Krúdy Gyula: Júniusi alkony)

A könyv készí­tői nemcsak a sörök barátainak ajánlják a művet, hanem minden olyan látogatónak, aki számára egy ország vagy város megismeréséhez hozzátartozik a helyi ételekés italok kipróbálása is. E kötettel folytatjuk útikalauz-sorozatunkat, amelyben “Sörmentén” szeretnénk bemutatni kedvenc italunk, a sör forrásait és fogyasztásának szentélyeit.

Kiadó: Hibernia Nova Kiadó Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.