Rendhagyó söröző kritika ez a mostani, mivel nem egy felkapott belga vagy í­r sörözőről szólunk ma, hanem a “minden szentnek maga felé hajlik a keze” mondásból kiindulva (bár szent életet élésemmel kacsolatban megoszlanak a vélemények) a lakóhelyemhez és szí­vemhez legközelebb eső Tücsök Sörkertről szól a fáma.

A Tücsök Sörkert Zuglóban található a szépséges Stefánia úton. Kerthelyisége azon kevesek közé tartozik, ahol nem járdára kidobott műanyagszékek és filléres napernyők hivatottak szolgálni a miliőt, hanem boxokba rendezett faasztalokra könyökölve és támlás fapadokon ücsörögve érezheti magát jól a nagyérdemű. Nagy kedvencem a hetvenes években készült reklámtábla a bejárat mellett, ahol öles betűk hirdetik: “Sörök, Minőségi borok és Üdiő italok”.

Sajnos lassan véget ér a kerthelyiség-szezon, ezért feltétlenül szót kell ejtenünk a belső térről is, ahol kellemes késő szocreál hangulat uralkodik, de mégsem érzi magát az ember kényelmetlenül. Az asztalok-székek fából vannak (talán a terí­tő-design-t lehetne már némileg frissí­teni), a lambériázott falakon pedig söralátétek, régi tárgyak és hí­res vendégek aláí­rásai sorakoznak. Szerencsére itt nem tapasztalható oly sok kocsma gyermekbetegsége, miszerint a hangulatot valamelyik kereskedelmi rádió kritikátlan bömböltetésével igyekeznek fokozni. (Ehelyett lehetőség van magyar érdekeltségű nemzetközi futballmeccsek közös megtekintésére a tulajdonos és néhány törzs szórakoztató kommentárjával. De ez csak évi pár alkalom, nem kell megijedni.)

A sörválaszték nem felel meg a trendnek (de nem is erről szól a hely), kétféle csapolt sörrel, Dreher-rel és HB-val csillapí­thatjuk szomjunkat. Én az előbbit ajánlom, mert a törzsközönség mindig azt fogyasztja, í­gy nem fordulhat elő, hogy véletlenül állott vagy más okból kifogásolható nedű kerül a korsónkba. Üveges sörökből már nagyobb a választék, de erre bővebben nem térek ki, mert ki iszik üvegest, ha csapolt is van? A palackozott HB búzasört azért emlí­tésre érdemesnek tartom, igaz, picit borsos az ára, emlékeim szerint 600 Ft-ot kérnek érte…

Meleg konyhával a Tücsök nem rendelkezik, viszont remek tepertőspogácsákra tehetünk szert, illetve ha összehaverkodunk a személyzettel, akkor rendelhetünk magunknak pizzát a közelből. Az étel megérkeztekor evőeszközt is kapunk a mindig kedves és szolgálatkész pincérhölgyektől. Cigarettát a söröző nem árusí­t, de erre is van alternatí­v megoldás, amiről itt több szót nem ejthetek :).

Összefoglalva elmondható, azoknak ajánlom a helyet, akik csendes baráti beszélgetésre vágynak és nem gond nekik, hogy a pincérnő korából adódóan nem köldökig érő dekoltázsban hozza ki a sört, viszont értékelik azt, hogy a záróra (23.00) tekintetében van némi tolerancia, és esetenként a kerthelyiségben kényelmesen hátradőlve, sörrel a kézben élvezhető a Népstadionban zajló koncert.

Tücsök Söröző
Cí­m: XIV. Stefánia út 29.
Nyitvatartás: 10-től 23 óráig
Árak: csapolt 350.-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.