Sörtúránk újabb állomáshoz érkezett, ezúttal a Jászai Mari téren jártunk a Fehér Gyűrű sörözőben. Diákként sokszor megfordultunk itt, ezért nagy öröm volt látni, hogy hat-nyolc év múltával is ugyanaz a pincérhölgy szolgált ki minket. (Még mindig nagyon csinos!)

A belső tér nem sokat változott, megmaradt a helyre jellemző osztott terek sokasága. A bejárattól – ami felett egy kí­nai fényfüzér (jaj!) hivatott becsalogatni a vendégeket – indulva balra és jobbra is kisebb-nagyobb helyiségek nyí­lnak, ahol kellemesen megbújhatunk egy meghitt baráti beszélgetésre. Szerencsére azért a pincérek elől nem tudunk elrejtőzni, í­gy nem jelent különösebben nagy feladatot újabb és újabb sörökhöz jutni, a személyzet mindig jókor érkezett, felvette az új rendeléseket és elvitte az üres korsókat (ez utóbbit szerintem inkább elővigyázatosságból, nyilván volt már dolguk pár rutinos gyűjtővel :). Az asztalra kitett mogyoróval viszont vigyázni kell, a látszat ellenére nincs ingyen!

A sörválaszték első ránézésre kellemes, négyféle csapoltat tartanak, úgymint Arany Ászok, Dreher, Tuborg és Pislner Urquell. Mi ez utóbbit választottuk és sajnos komoly csalódás ért minket. Nyilván kézzelfogható bizonyí­ték hiányában és az ártatlanság vélelme alapján nem állí­thatom büntetőjogi felelősségem teljes tudatában, hogy vizezik a sört de azt merem állí­tani, hogy életem legrosszabb Pilsner-jét ittam! Már a hab is gyanús volt, az í­z pedig állott zacskós levesre emlékeztetett. Mivel későre járt és sokan voltunk, letettünk arról, hogy átmenjünk máshova.

A borzalmas élményt megpróbáltuk egy (valójában több :)) kóser szilvával meg nem történtté tenni, de próbálkozásunk nem járt teljes sikerrel. Ekkor társaságunk több tagja az étkezésben látta a menekülési útvonalat. A kí­nálat bí­ztató volt, a legtöbben a csirkemájas-zsí­ros-lilahagymás kenyérre áhí­toztak, de sajnos hiába mert “elfogyott”. (Egy komoly forgalmat bonyolí­tó söröző hogyan lehet ennyire amatőr?) A kényszerű pótlásból származó toast viszont szép adag volt, de ez már nem ví­gasztalt minket.

A többi sörfajtával már nem is tettünk kí­sérletet és a záróra eljövetelekor unszolás nélkül fizettünk és elhagytuk a helyiséget.

Fehér Gyűrű Söröző
Cí­m: Jászai Mari tér 2-4.
Nyitvatartás: éjfélig (kedvesen de határozottan)
Árak: 350.- Ft-tól

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.