Gyártó: Privatbrauerei Zelt GmbH, Hof
Weboldal: http://www.zeltbraeu.de
Összetétel: víz, árpamaláta, komló
Alkoholtartalom: 6,3%

A németországi Hofban egyetlen napra, a Schlappentag-ra készül a helyi főzde különlegessége, a Schlappenbier. Külsőre borostyán, s egyáltalán nem intenzív. A hab közepes, viszonylag hamar elillan. Illata szerencsére markáns, s innentől kezdve csak jókat lehet mondani. A picit szúrós, édeskés illat után egy rendkívül csípős, szénsavas sörrel találkozunk. Az alkohol rögtön erőteljes, s a testes sör a pörkölt maláta és a fűszeres komló elegyét adja, bár nem eléggé letisztulva. Kicsit olyan őserő-jellegű, karcos. Végíze rendkívül száraz és erőteljes keserű lesz, valami hasonló, mint a Jever. Nem mindennapi nedü, s nem is sörözésre való. Az összetett, erős, alkoholos jegyek miatt inkább hűvösebb napokra ajánlott, vagy különleges alkalmakra.

Pont: 10/7

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.