Kulmbacher Mönchshof Naturtrübes Kellerbier


Gyártó: Kulmbacher Brauerei AG, Kulmbach
Weboldal: http://www.kulmbacher.de
Összetétel: víz, maláta, komló, komlókivonat
Alkohol: 5,4%

A sörfőzdét 1846-ban három német úriember Johann Wolfgang Reichel, Johann Konrad Scheiding és Johann Martin Hübner alapította. Kulmbach-ot a honlap szerint a sörbarátok a “Sör fővárosának” nevezik. Mivel régebben problémát okozott a sör egyenletesen hűvös helyen történő tárolása, továbbá a pincék jobbára a sörfőzdék alatt, a településeken belül voltak és csak szűk helyet kínáltak, ezért később a hegyesebb vidékekre, lankákra elsősorban az északi részekre, lombos fák által árnyékolt részekre építették ezeket. Eleink egyik kedvenc kirándulóhelyeivé váltak ezek a pincék, ahol közvetlenül a pincéből mérték maguknak a sört, ebből jött állítólag a Kellerbier (pincesör) kifejezés. Enyhén sárgás-barnás, krémes hab tűnik fel kiöntéskor (szűretlen sörről van szó), ami sokáig megmarad és gyűrűt képez a pohár falán. Remek borostyán színű maga az ital és fantasztikus édeskés, fűszeres illat, árad belőle, amely nagy kedvet ad a megkóstolásához. Karakteres, kesernyés íze van, ugyanakkor lágynak érezni az egészet (leginkább a dió bélnek az íze rémlett fel). Kellemes savasság fedezhető fel, az apró buborékok megállás nélkül áramlanak felfele a pohár oldalán. A német sörtisztasági törvény ajánlásával készült.

Pont: 10/8

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.