Szeptember 28-án csapra verték az első hordót a Wasen


A 162. Cannstatter Volksfest folklórral és sok-sok sörrel egy nappal előbb, mint eddig, 17 napig várja a szórakozni vágyó vendégeket.

A jobb nézettségi eredmény miatt a tévében a második legnagyobb népfesztivál megnyitását egy nappal előbbre hozták. Már délután forgott a körhinta, füstölögtek a kolbász bódék grilljei. Pontban 15 órakor startolt a nem éppen csalogató időben a stuttgarti népfesztivál, ami a jövőben 17 napig tart majd.

Ezt a döntést a kiállítók üdvözölték és a publikum is tud ebből profitálni, mivel a legtöbb vendég a hétvégeken látogat ide. Körülbelül 4 millió vendéggel számolnak. Kevésbé barátságos hír az állandóan emelkedő sörár. 30 centtel többet kérnek jelenleg, mint az előző évben, így az idei ár 7.70 € egy massbier. A grillcsirkének is passzoló módon emelkedett az ára, most 8.60 helyett 8.90 €.

Péntek este a stuttgarti főpolgármester írd és mondd, két, azaz kettő csapással verte be a fakalapáccsal a fahordóba a csapot. Wolfgang Schuster lekörözte a bayer kollégáját, akinek ehhez az aktushoz 3 ütés kellett…

Más dolog, hogy majdnem minden egyéb dologban a münchenieknek van előnyük. Például ott a nyitva tartás ideje. A müncheni sörkimérés hétköznap 10 órától, hétvégén 9 órától kezdődik, míg a stuttgarti déli 12-kor… Igaz viszont, hogy a zárás későbbig tart…

Szeptember 28-tól október 14-ig több mint 360 kiállító és fesztvendéglős gondoskodik az össze nem téveszthető Népfesztivál hangulatról. Svábföldön a motto most: O’zapft is!!!, és természetesen Prost!

(feczo)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.