Láncreakció – főszerepben a Dreher Sörgyárak Zrt.


A Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara vállalati felelősségvállalás munkacsoportjának “Láncreakció” nevű rendezvénysorozata február elsején újabb állomásához érkezett. A soron következő találkozónak, amelynek díszvendége Greg Dorey brit nagykövet volt, a Dreher Sörgyárak Zrt. adott otthont. A résztvevők megismerhették a vállalat Zöld Béka díjjal elismert fenntarthatósági jelentését, a felelősségvállaláshoz kapcsolódó programjait, és egy exkluzív sörtúrán is részt vettek.

A Brit Kereskedelmi Kamara Láncreakció projektjét a kamara nagyvállalati tagjainak CSR szakemberei hozták létre azért, hogy szervezett formában osszák meg egymással a társadalmi felelősségvállalás területén az egyes tagoknál felgyülemlett tudást. Ez nem csak a tagok számára teremt értéket, de a magyar gazdaság versenyképességét is javítja, hiszen a felelős vállalatok hatékonyabban, fenntarthatóban, kockázatmentesen működnek, és ez jótékonyan hat a gazdaság egészére.

Greg Dorey brit nagykövet, és Mikola Gergely Brit Kereskedelmi Kamara elnök köszöntötte a jelenlévőket. “Azt szeretnénk, ha a ChainReaction sorozat katalizátorként működne és szikraként ösztönözne mindenkit a vezető nagyvállalatok társadalmi felelősségvállaláshoz fűződő szemléletének további tanulmányozására, az eddigi teljesítmények értékelésére, valamint a kialakult legjobb megoldások népszerűsítésére” – nyilatkozta Greg Dorey.

Ezután a Dreher Sörgyárak nevében Andrei Haret vezérigazgató üdvözölte a rendezvény résztvevőit. A vállalatvezető azt a 10 pontot ismertette részletesen, amelyek köré a gyár fenntarthatósági tevékenysége épül összhangban az anyavállalat, a SABMiller célkitűzéseivel. “A fenntartható fejlődés üzleti stratégiánk integráns része, a fenntarthatóság terén elérendő céljainkat a gazdasági céljainkhoz hasonlóan tervezzük, monitorozzuk, és értékeljük” – fogalmazott Andei Haret.

BCCH – Dreher sörgyár 2011.02.01.

Ezt követően Kovács Sándor Lóránt vállalatfejlesztési igazgató a rangos Zöld Béka díjjal elismert fenntarthatósági jelentést mutatta be a jelenlévőknek, fókuszálva az olyan lényeges részletekre, mint: miért is van szükség a jelentésre, és mit kell tartalmaznia egy ilyen kiadványnak: “Büszkék vagyunk, hogy a Dreher Sörgyárak a magyar sörpiaci szereplők közül elsőként jelentkezett fenntarthatósági jelentéssel, amelyet két céllal készítettünk: egyrészt, hogy számba vegyük mit tettünk, hol tartunk, milyen eredményeink vannak, és másrészt partnereinknek, érintettjeinknek is szerettünk volna egy átlátható beszámolót készíteni. Eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptunk, és ennek nagyon örülünk.” – mondta Kovács Sándor Lóránt.

A Dreher Sörgyárak számára kiemelten fontos a Felelős Alkoholfogyasztás, az ehhez kapcsolódó programról Fertetics Mandy fenntartható fejlődés vezető beszélt. “A felelős alkoholfogyasztás terén az önszabályozásra építünk, 2008-ban megerősítettük felelős kommunikációs irányelveinket. Magyarországon elsőként sikeresen indítottunk társadalmi párbeszédet FAP programunk által, amelynek kulcs-üzenete, a “Te is lásd tisztán tetteidet” több mint 340 millió alkalommal érte el a felnőtt lakosságot.”- összegzett a fenntartható fejlődés vezető.

A Dreher Sörgyáraknál szervezett rendezvény célja nem csak a vállalat eredményeinek bemutatása, de azok értékelése és megvitatása is cél volt. Az előadások végén Dr. Fazekas Ildikó, az Önszabályozó Reklámtestület ügyvezetője méltatta a Dreher Sörgyárak Zrt. fenntarthatósági jelentését, és hangsúlyozta: egy jelentés attól hiteles, hogy a tartalmát kézzelfogható eredmények támasztják alá. Kiemelt pozitív, követendő példaként említette, hogy az önszabályozás keretében például ő maga is meghívott előadó szokott lenni azokon a sörgyári képzéseken, amelyeket tartanak a dolgozóknak, partner-ügynökségeknek a felelős marketing kommunikációról. Például ettől tud a söripari önszabályozás nemzetközi szinten is példaértékűvé válni.

A Dreher Sörgyárak fenntartható jelentése teljes egészében, illetve fontos kiegészítő információk kíséretében elektronikus formában elérhető a www.fenntarthatosag.dreherzrt.hu és a www.dreherzrt.hu honlapokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.