Mozgalom az igazi pilseni sörért


A világhírű cseh Pilsner Urquell – vagy ahogy ott ismeretes Plzensky Prazdroj – minőségét vizsgálja a sörgyártás egyik fellegvárának számító város bírósága. A Tisztességes Tizenkét Fokos Pilzeniért nevű civil szerveződés ugyanis jogorvoslatért fordult a helyi igazságszolgáltató testülethez.

A mozgalom beadványában azt állítja, hogy a messze földön híres, pils őstipusnak tekintett tizenkét fokos nedű minősége az utóbbi időben romlott. Laboratóriumi vizsgálataik szerint az általuk folyékony kenyérnek becézett ital egy fokkal gyengébb, ami megengedhetetlen. – Azt kérjük a bíróságtól, hogy kötelezze a gyárat a hagyományos minőség azonnali visszaállítására, mert különben másféle sört iszunk majd esténként – nyilatkozta Jirí Zák, az egyik sörbarát, aki a Facebookon is nyilvánosságra hozta a feljelentését, s két nap alatt több mint 85 ezren támogatták őt.

A pilseni sör minőségével kapcsolatban nemrég már foglalkoztunk mi is, akkor az egyik legfontosabb alapanyag, a Saazer komló minőségromlása állt a célkeresztben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.