A várakozásoknak megfelelő árbevételről, és a konszenzusnál magasabb nyereségről adott számot a SABMiller.

A hazai piacon a Deher tulajdonosaként jelen lévő londoni székhelyű SABMiller kamat-, adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 5,04 milliárd dollár volt március végén zárult üzleti évében. Ez nem csak az egy esztendővel korábbit haladja meg 15 százalékkal, de magasabb az elemzői várakozásoknál is: a Bloomberg hét szakértő megkérdezésével összeállított konszenzusa mindössze 4,87 milliárd volt. A világ második legnagyobb sörgyártójának számító társaság árbevétele 19,4 milliárd dollárra rúgott.

A vártnál magasabb nyereség elsősorban a csökkenő európai és latin-amerikai alapanyagáraknak köszönhető. Meyer Kahn a vállalat elnöke jelezte: a számok biztatóak, a kereslet továbbra is dinamikusan nő a legfontosabb piacokon, az inflációs veszély, és a gazdasági fellendülés megtorpanása azonban a cég számára is komoly kockázatokat rejt.

A befektetők alapvetően pozitívan fogadták a híreket, a SABMiller részvényei emelkedéssel kezdtek a londoni börzén, s 40 percnyi kereskedést követően 0,8 százalékos pluszban jártak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.