“Zöld Ötletgyár” különdíjat nyert a Dreher


21 másik nevező mellett a Dreher Sörgyárak Zrt. is részt vett idén az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Zöld Iroda megmérettetésen. A jelentkezőknek három hónap állt rendelkezésükre, hogy irodai működésüket megváltoztatva minél környezettudatosabb irodává váljanak. A június 23-ai Zöld Iroda napon megtartott díjátadón a Dreher Zrt. a “Zöld Ötletgyár” különdíjat nyerte el.

A 2011-es verseny győzteseinek járó díjakat a június 23-ai Zöld Iroda napon adták át. A rendezvényen a látogatók megismerhették a környezetbarát irodai működéshez kötődő termékeket és szolgáltatásokat, emellett találkozhattak a verseny pályázói által már megvalósított jó gyakorlatokkal, konkrét ötletekkel és tippekkel.

A díjátadón a szakértő zsűri a Dreher Sörgyárak Zrt. pályázatát a “Zöld Ötletgyár” különdíjjal jutalmazta, hangsúlyozván, hogy a kezdeményező készséget ösztönözve nem várt sikert aratott a program.

A Dreher Sörgyárak Zrt., illetve anyacége, a SABMiller plc régóta elkötelezett a fenntartható fejlődés iránt. A SABMiller közelmúltban megjelent, 2011-es fenntarthatósági jelentésében foglalt önkéntes vállalásai többek között a víz- és energiafelhasználás, a káros-anyag kibocsátás, a csomagolás és hulladék újrahasznosítás területén is előremutatóak. Ilyen vállalás például, a 2008-as szinthez viszonyítva a víz-fogyasztás 25%-kal való csökkentése 2015-re, vagyis a jelenlegi 4.6 hl/hl mérséklése 3.5 hl/hl-re (hl víz/ hl sör). A fosszilis energiahordozók kibocsátásának hektoliterenként 50%-kal való csökkentése, azaz 6,85 kg/hl-re 2020-ra.

A hat kontinens 75 országában jelen lévő globális vállalat az energiahatékonyság területén átfogó vizsgálatot kezdeményez az egész csoporton belül, miközben folytatja a fosszilis energiafelhasználásának csökkentését; kiemelt jelentőséget fordít az üvegek címkéinek kapcsolódó újrafelhasználási lehetőségek kutatására; valamint kiterjeszti a nemrég az Egyesült Királyságban, Csehországban és Olaszországban kipróbált, összetett környezeti hatásvizsgálati módszert Európa többi részében is.

A Dreher Sörgyárak Zrt. emellett a Zöld Iroda versenyen való részvételével is kifejezte elkötelezettségét a fenntartható fejlődés iránt. A megmérettetés remek lehetőség volt a cég számára, hogy összefogja a munkatársak részéről érkezett kezdeményezéseket, és egységbe foglalja őket.

“Irodai tevékenységünk zöldítésének példái többek között a pénzügyi részlegünk kezdeményezésére bevezetett e-számlázást, a PET-palackok kiváltása víztisztító berendezésekkel, energiatudatosság fokozása az irodai gépek használata során, pr-kiadványok környezettudatos kivitelezése” – mondta Fertetics Mandy fenntartható fejlődés vezető.

A Zöld Iroda program során a dolgozók számára a cég egyrészt programsorozatot szervezett, amely során fenntarthatósági tippeket és friss híreket tudhattak meg, másrészt fotópályázatot írt ki a legjobb otthoni intézkedések bemutatására. A program a dolgozók kezdeményezőkészségét ösztönözve nagy sikert aratott és bizonyítékot nyújtott arra, kreatív, költséghatékony módon is lehet környezettudatos megoldásokat találni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.