Identitásuk egyik legfőbb jelképeként ünneplik a sört a britek ezen a héten a Londonban megrendezett nemzeti sörfesztiválon.

Annak ellenére teszik ezt, hogy hetente átlagosan 25 pub zár be Nagy-Britanniában, a szupermarketek konkurenciája és a sör egyre növekvő ára miatt. A Nagy Brit Sörfesztivál a főváros nyugati részén fekvő Earls Court kiállítóközpontban kapott helyet, amely 65 ezres férőhelyével a világ legnagyobb kocsmájává vált. A látogatók ezer különböző sörfajtát kóstolhatnak meg, fokozatosan haladva a könnyebb típusú söröktől az erősebbek felé.

A fesztiválon a hagyományos ale-t ünneplik, amelyet természetes alapanyagokból készítenek, hordóban erjesztenek, majd iparilag pasztörizálnak és szén-dioxiddal dúsítanak. A fesztiválon uralkodó nagyszerű hangulat ellenére sokan tartanak attól, hogy a nagymértékű fogyasztás nem tudja ellensúlyozni a pubkultúra fokozatos hanyatlását.

Az alkohol jövedéki adója gyorsabban növekszik, mint az infláció. Mike Benner, a CAMRA elnöke szerint a sör adója 35 százalékkal nőtt az elmúlt három évben, és jelenleg egy pohár sör ára nyolcszor több, mint Franciaországban és tizenegyszer több, mint Németországban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.