A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete az OMÉK-on


Néhány év szünet után ismét megnyitotta kapuit az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás szeptember 28. és október 2. között. Az ágazat marketingjéért felelős cég felkérésére a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete is a kiállítók között volt. A kedvező részvételi feltételek azt sugallták, hogy érdemes egy ilyen országos eseményen megmutatnia magát a fözdések érdekképviseletének.

A többször módosított kiállítóhely öt napon át otthont adott a szakemberek megbeszéléseinek, valamint több fajta kézzel fogható, megízlelhető terméknek is: ide települt két sörfőzde is, a békésszentandrási Agro-Flott és az ecseri KO-CSE. A nyitásra hidegen csapolódott több különleges ital, aminek köszönhetően már messziről beazonosítható volt a stand: mindig sor kígyózott előtte.

Mindezeknek köszönhetően többen azzal jelentkeztek nálunk, hogy sörfőzdét nyitnának, szakmai segítséget kérnek – erre évek óta nem volt példa. Remélhetőleg a szándék tettekre váltódik, és lassan talán pozitív változások serkentik majd azokat, akik ezt a munkát tekintik hivatásuknak.

(Kovács András)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.