Csaknem háromszorosára nőtt a dán Carlsberg sörgyártó profitja az elmúlt év utolsó negyedében, részben a bevételek növekedésének, részben a költségek féken tartásának köszönhetően.

A dán sörgyártó nettó nyeresége 912 millió dán koronára (161 millió dollár) emelkedett az egy évvel korábbi 316 millióról. Az árbevétel másfél milliárddal 14,9 milliárd koronára nőtt. Az eredmény javulását részben annak köszönhetik a dánok, hogy növelték készleteiket az orosz viszonteladók. Másrészt átalakították a marketingkiadásokat 2010 utolsó három hónapjához képest, a harmadik tényező pedig a gyenge nyári európai értékesítéseket követő intézkedések következetes végrehajtása volt, míg a negyedik a kiadások tudatos kézben tartása.

Nehéz volt ugyan a tavalyi év – a nyersanyag- és az energiaköltségek folyamatosan nőttek és az orosz piacon értékesítési nehézségek adódtak -, Észak- és Nyugat-Európában, valamint Ázsiában azonban jól alakult a forgalom, mind az eladott mennyiséget, mind a pénzügyi eredményt tekintve – jelentette ki Ruhl Rasmussen, a Carlsberg vezérigazgatója.

A társaság továbbra is a mennyiségi és a minőségi értékesítés egyensúlyának fenntartására törekszik, ezen belül Oroszországban – ahol a versenytársak reklámhadjárata miatt csökkent a Carlsberg termékeinek népszerűsége – határozottan bővíteni kívánják a cég piaci részesedését. Mindezek eredményként az üzemi eredmény 2012-ben várhatóan a 2011-es szint körül alakulhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.