Akik eddig csak a svéd húsgolyók miatt jártak az Ikeába, most új finomságot kapnak a bútorgyártótól: az Ikea elkezdte palackozni saját sörét. Az Untappd sörös közösségi oldal fogyasztói pedig már tesztelték is a terméket.

Eddig is lehetett beszállítóktól érkező söröket kapni az áruházláncban, hiszen miért is ne töltenéd fel egyből vadiúj Ikea bútorokkal felszerelt kamrádat a nedűvel. Most azonban a svéd gyártó saját főzeteket álmodott meg, amelyeket a tőlük megszokott barátságos áron értékesítenek. A bútorokhoz hasonlóan a sörök is hangzatos svéd nevet kaptak, a barnát Öl Mörk Lagerként, a világosat pedig Öl Ljus Lagerként kell keresni a polcokon. Egyelőre azonban csak Angliában, mindössze 1,75 Fontért.

Ha egy olyan sörös nemzet, mint a britek körében működik az Ikea sör, akkor valószínűleg más országokba is érkezhetnek majd a svéd rekeszek. Addig azonban, amíg nincs alkalmunk belekóstolni, az Untappd információira hagyatkozhatunk.

A söröket tesztelő, értékelő közösségi oldalon bejelentkezhetünk az egyes márkákhoz amikor fogyasztjuk azokat, csillagokkal pontozhatjuk őket, és véleményeket oszthatunk meg róluk. Az Öl Mörk például 3,46-os átlagot ért el az öt fokozatú értékelésből, és a fogyasztók azt írják róla, hogy a kellemes füstös íz mellett a termék dizájnja is nagyon bejön nekik. Nem véletlen, hiszen az Ikeáról beszélünk, ami ha nem is lesz egy új Guinness, okosan és színvonalasan bővítette termékeinek portfolióját. Azt még nem tudni, hogy a sör fogyasztás milyen hatással lesz az Ikea bútorok összeszerelésének eredményességére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.