A sör vagy épp a sörfőzés – szerencsére – időközönként felüti fejét a mozgókép kultúrában is. A Brews Brothers (micsoda cím!) a Netflix legújabb, saját gyártású sorozata, melyben bepillantást nyerhetünk a kisüzemi sörgyártás mindennapjaiba, persze nem a szokványos módon.

A történet két testvérről és azok sörkészítési- és fogyasztási imádatáról szól. Az egyikük Adam (Mike Castle), akinek sajátos véleménye van többek között a Stella-ról is: „a Stella [Artois] a világ legelcsépeltebb söre.”, másikuk pedig Wilhelm (Alan Aisenberg), aki szerint „a sör lényege, hogy összehozza az embereket”.

Céljuk nem is lehet más, mint megalkotni a világ legjobb sörének receptjét, majd piacot találni, amivel el tudják tartani magukat.

A sorozat a műfaját tekintve vígjáték, így a humor valamilyen formában minden jelenetben fellelhető. A kérdés pedig csupán annyi: vajon a két testvér versengése és mókázása segíteni vagy hátráltatni fogja őket céljuk elérésében?

A sorozatot stílusosan sörfogyasztása közben ajánlott nézni, mert ha nem iszol, akkor biztosan meg fogod kívánni a folyékony kenyeret!

(Marinich Ferenc)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.