Ismét emelkedik az USA sörpiaca


Mivel a karantén miatt az Egyesült Államokban a legtöbb helyen továbbra zárva tartanak a bárok, egyre többen döntenek úgy, hogy otthon fogyasztják el a sörüket. Áprilisban 27 százalékkal emelkedett azok száma, akik otthoni fogyasztásra vásároltak alkoholt, a sörgyártók között pedig konkrét győztesek is vannak.

Az online eladások sokat segítettek a sörgyártóknak, ez pedig áprilisban különösen megmutatkozott az Egyesült Államokban, hiszen háromszor annyian vásároltak online alkoholt, mint tették azt februárban.

A sör eladások 16 százalékkal emelkedtek meg májusban, de hasonló trend már hetek óta megfigyelhető.

A legnagyobb nyertesei a járványnak a Corona, a Busch Light, a Michelob Ultra, a Miller Light és a Coors Light – vagyis elmondható, hogy az amerikaiak javarészt a szénhidrát-csökkentett light söröket részesítik előnyben a járvány alatt is.

Szintén megfigyelhető volt, hogy a vásárlók a nagyobb márkák irányába mozdultak el, a karantén alatt kevesen kísérleteznek szívesen, ezért a fogyasztók biztosra mennek és olyan söröket vesznek, amelyeket már ismernek. Az is megváltozott, hogy miként vesznek söröket. Mivel lehetőség szerint kevesebbet járnak boltba az emberek, ezért előtérbe kerültek a nagyobb, 24,30,36 üveges kiszerelések.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.