Kezdőlap

A sör a bizonyíték arra, hogy Isten szeret bennünket, és azt akarja, hogy boldogok legyünk.Benjamin Franklin

 

Bizonyítékokat találtak, hogy már 13 ezer éve isszuk a sört

Kiderült, hogy sokkal korábban főztek sört, mint azt eddig gondoltuk. Legalábbis erre utalnak a Földközi-tenger keleti medencéjében, az izraeli Natúf-völgyben talált 13 ezer éves sörfőzde maradványai.

0 comments

Sör és cukorbetegség

Mindenkinek jól esik egy pohár sör a nyári melegben, azonban cukorbetegként nem szabad elfeledkezni az alkohol vércukorszint-emelő képességéről. Utánajártunk, milyen sört és mennyit ihatnak a cukorbetegek? Szarka Dorottya, a Cukorbetegközpont dietetikusa volt segítségünkre.

0 comments

Magyar sörbe magyar komlót

Újjáéled a magyarországi komlótermesztés a Somogy megyei Kastélyosdombón. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az egyik piacvezető sörgyár segítségével indította el a modellértékű programot.

0 comments

Igényes sörivó lett a magyar – a Dreher szerint

Egyre nagyobb az igény a prémium és szuperprémium sörök iránt Magyarországon, csak az elmúlt egy évben 23 százalékkal nőtt a kategória forgalma, 2018 első felében pedig 27 százalék volt a növekedés – közölte a Dreher Sörgyárak…

0 comments

Az el nem adott kenyerekből főz sört a Spar

Az osztrák Interspar pékségében sütött, ám nem értékesített organikus kenyerekből főzet sört az élelmiszerlánc a salzburgi Gusswerk sörfőzdével.

0 comments

 

Megrendült az egészséged? Kóstold meg a söröcskénket!Francin