Sörös gasztronómia

Juhtúrós pogácsa

50 dkg liszt
25 dkg juhtúró
25 dkg margarin
1 egész tojás
1 dl langyos tej
csipet cukor
élesztő
tejföl, amennyit felvesz (max. 2dl)


Langyos tejben feloldjuk a pici cukrot, majd beleteszünk egy csomag por-élesztőt (fél kg liszthez valót). A lisztet a sóval, margarinnal, juhtúróval és egy tojással összekeverjük, majd hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy rétestészta keménységű tésztát kapjunk (minél tovább dagasztjuk, annál több tejfölt fel fog venni). Ne legyen túl kemény a tészta. Ezután 3/4 árat meleg helyen pihentetjük. Kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük. Még 1/2 órát pihentetjük a tepsiben, majd szép világosbarnára sütjük.

Kapcsolat