Sörös gasztronómia

Sörkifli

2 dkg élesztő
tej
2 kockacukor
1/2 kg liszt

6 dkg vaj

Az élesztőt fél dl langyos tejben a két kockacukorral felfuttatjuk, amí­g az élesztő a tej tetejére feljön. Hozzáadjuk fél kg liszthez és egy kávéskanálnyi sóval és annyi langyos tejjel, amennyi szükséges, rétestésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk. Négy cipót formálunk, ezeket kerekre kinyújtjuk és megkenjük hat dkg vajjal. Mindegyiket nyolc cikkbe vágjuk, kí­vülről befelé haladva felsodorjuk, kifliket formálunk, sütőlemezre helyezzük, ví­zzel megkenjük, köménymaggal megszórjuk és meleg helyen két óráig pihentetjük. Jó forró sütőben tí­z-tizenöt percig pirosra sütjük.

Kapcsolat