Sörös gasztronómia

Részeges sörös sertésborda

Egy-egy otthoni, baráti sörözés jó kiegészítője lehet a részeges sörös sertésborda! Jó étvágyat hozzá!

A megmosott, felszeletelt sertésbordákat zsírban megfuttatjuk, majd előmelegített tálra rakjuk. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, és a maradék zsíradékban üvegesre pároljuk. A hagymás zsíradékhoz hozzátesszük az egész babérlevelet, a mokkáskanálnyi őrölt köménymagot, és megpirítjuk benne. Tetejét megszórjuk liszttel, majd felengedjük világos sörrel, és az egészet simára keverjük. A bordákat edénybe tesszük, ráöntjük a hagymás-sörös mártást. Jól megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puháa pároljuk. Közben belereszeljük a szikkadt rozskenyeret. Tálalás előtt frissen reszelt citromhéjjal illatosítjuk. A mártást ízlés szerint utánízesítjük, szűrőkanálon átszűrjük, és vajjal gazdagítva öntjük a bordára. Sült rizzsel, burgonyakrokettel kínáljuk.

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertésborda
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 1 üveg világos sör
  • 1 szelet szikkadt rozskenyér
  • 1 teáskanál vaj
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 babérlevél
  • só, bors, citrom

  • Kapcsolat