Sörös gasztronómia

Sörös sertésrolád

4 sz. karaj
4 sz. sonka
sárgarépa, csemegeuborka
mustár, só, bors, pirospaprika, rozmaring, petrezselyem

A karajt kiklopfoljuk és mindegyikre teszünk egy fél szelet sonkát. Sózzuk és csí­kokra vágott sárgarépát és csemegeuborkát helyezünk a közepére. Vékonyan megmustározzuk és henger alakúra föltekerjük. Fogvájóval rögzí­tjük. Sóval, borssal és pirospaprikával valamint rozmaringgal fűszerezzük és ízesí­tjük. Serpenyőben felforrósí­tjuk a zsírt és a tekercseket körbesütjük. Kevés ví­z hozzáadásával puhára pároljuk. Az utolsó 10 percben hozzáöntünk 2 dl sört és úgy fejezzük be a párolást. Fölkarikázva tálaljuk petrezselyemmel megszórva. Párolt rizzsel tálaljuk.

Kapcsolat