Sörös gasztronómia

Camembert ropogós bundában

Hozzávalók 2 személyre: 2 db, egenként, 12,5 dkg-os camembert 1 tojás, csipetnyi só és bors 1 evőkanál liszt, 4 evőkanál olaj 3 evőkanál leveles mandula, 20 dkg sárgabarackbefőtt 6 evőkanál Ketchup, csipetnyi édes-nemes pirospaprika néhány salátalevél, 1 narancs a díszítéshez

Előkészítés: A sárgabarackot - a levét felfogva leszűrjük és lecsöpögtetjük, a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk, majd összekeverjük ketchuppal, pirospaprikával és egy kevés baracklével; a narancsot vékony szeletekre vágjuk. A salátaleveleket megmossuk, és gondosan leitatjuk, vagy kicentrifugázzuk.

Elkészítés: A tojást felverjük és sóval, borssal ízesítjük; a sajtot először lisztbe, majd tojásba, végül leveles mandulába forgatjuk; a bundát óvatosan, de alaposan rányomkodjuk. Egy kis serpenyőben olajat forrósítunk, és a sajtok mindkét oldalát kb. 3 percig sütjük benne; majd kivesszük, és papírtörölközőn lecsöpögtetjük. A megsült camembert-darabokat a salátalevelekkel és a sárgabarackmártással egy tányéron szépen elrendezzük. Narancsszeletekkel díszítve tálaljuk. Tipp: Nagyon gondosan panírozzuk, különben szétfolyhat! (Nem árt kétszer mártani a lisztbe és a tojásba!) Közepesen érett, kisméretű camembert-t használjunk, ne nagyobbat szeleteljünk föl, mert így a saját kérge is védi.

Kapcsolat