Sörös gasztronómia

Chilis juhtúrófalatok pirítóssal

Hozzávalók: 40 dkg juhtúró, 8 dkg vaj, 2 g törött bors, 3 g pirospaprika, 1 kávéskanál Ínyenc Chili fűszerolaj, 1 dkg kapribogyó, fél csomó metélőhagyma, fél csomó zöldpetrezselyem, 2 db paradicsom, 1 csomó újhagyma, 8 db zsemle, só.

A juhtúrót áttörtjük, hozzáadjuk a lágy vajat és fakanállal simára keverjük. Sóval, törött borssal, pirospaprikával és az Ínyenc Chili fűszerolajjal az átlagosnál erősebbre fűszerezzük. Vágódeszkára tesszük a kapribogyót, a metélőhagymát és a zöldpetrezselymet, majd mindhárom fűszernövényt együtt apróra összevágjuk. Az ízesített juhtúróba keverjük, majd egy üvegtál közepére ízlésesen felhalmozzuk. Szeletelt zöldpaprikával, cikkekre vágott paradicsommal és újhagymával díszítjük. 25-30 percre a hűtőszekrénybe téve kissé megdermesztjük. A zsemléket szeletekre vágjuk és szép világosra megpirítjuk. Az elkészített chilis túrót a frissen pirított zsemleszeletekre felkenve fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 2268 kJ/ 540 kcal

Kapcsolat