Sörös gasztronómia

Ínyenckrém

Hozzávalók: 10 dkg tehéntúró, 1 doboz vasi krémsajt, 10 dkg vaj, 1 doboz camembert vagy Séd brie sajt, 1 dl tejföl, 1 csomó hónapos retek, 1 csomó metélőhagyma, 3 szál friss zellerzöld, fél dl tejszín, 3 dkg darált dió, 1 csomó újhagyma, só, őrölt fehérbors és szerecsendióízlés szerint.

Egy mély tálban a tehéntúrót és a camembert sajtot áttörjük, majd a krémsajttalés a vajjal, valamint a tejföllel habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk afinomra reszelt retket, az apróra vágott metélőhagymát, zellerzöldet,újhagymát, valamint a darált diót. A fűszerekkel ízesítjük, és ha sűrű, akkorkevés tejszínnel hígítjuk. Hűtőszekrényben kb. 1 órán át állni hagyjuk.
Felhasználhatjuk uzsonnára szendvicsek, étvágyfalatok készítéséhez,zöldpaprika, paradicsom, alma vagy körte töltelékeként, vagy egyszerűen barna-vagy rozskenyérre, esetleg pirított kenyérszeletekre kenve.

Kapcsolat