Sörös gasztronómia

Italkorcsolya

A tésztához: 40 dkg finomliszt, 2 dl tej, 1 teáskanál só; a töltelékhez: 2 nagyfej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika (esetleg erős), 1mokkáskanál currypor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 2tojás fehérje.

Először a tölteléket készítjük el. A megtisztított és finomra vágottvöröshagymát a forró olajon üvegesre pároljuk, megfűszerezzük és hagyjukkihűlni. A lisztet a tejjel és a sóval sima tésztává dolgozzuk össze, majdlisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Széles szájú pohárral nagy korongokatszúrunk ki belőle. A korong egyik felét megkenjük a hagymás töltelékkel, amásik felét ráhajtjuk és kicsit rá is nyomkodjuk. A gyengén felverttojásfehérjével körben bekenjük a tészta szélét, majd ha a fehérje megszáradt,180 fokra felhevített olajban apránként, kis adagokban megsütjük (2-3 perc). Afölösleges olajat gondosan leitatjuk. Melegen jó igazán. Ha nem fogy el,sütőben (vagy mikrohullámú készülékben) felmelegíthető.
Kissé hosszadalmas a készítése, de nagyon finom.

Kapcsolat