Sörös gasztronómia

Juhász zsemle

25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszeltsajt, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, ízlés szerint só és törött fehér bors,kevés liszt a bundázáshoz.

A zsemléket lapjában vékonyra szeleteljük. A tejfölt, a juhtúrót és a reszeltsajt felét összekeverjük, jól megsózzuk, meghintjük a pirospaprikával és aborssal. A zsemleszeleteket vastagon bekenjük a krémmel, majd egyet-egyetösszeragasztunk. Jól összenyomjuk, nehogy szétessen. A tojásokat habosrafelverjük, borssal és kevés sóval ízesítjük, majd a lisztes zsemleszendvicseketbeleforgatjuk. Ismét lisztbe mártjuk, csak ezután rakjuk a 180 fokrafelhevített olajba, és 1-2 perc alatt megsütjük. Egyszerre csak keveset tegyünkaz olajsütő készülékbe, mert hamar összeragadhatnak a szendvicsek. Lecsurgatjuka fölösleges olajat és még forrón rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot. Salátátne felejtsünk mellé kínálni!
Egyszerűen és gyorsan készíthető.

Kapcsolat