Sörös gasztronómia

Sörben sült csirkeszárnyak

Elkészítési idő: 60 perc
Energiatartalom: 1 adag: 530 kcal

Hozzávalók 4 személyre:
- ízlés szerint fokhagyma
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint szárnyas fűszerkeverék
- ízlés szerint só
- 1 üveg sör
- 14-16 adag csirkeszárny

A világ egyik legegyszerűbb étele. Ugyanakkor a sör, valamint a lassú, bő egy óráig tartó mérsékelt párolás és sütés miatt egyedi zamatot és állagot kapnak a húsok. A szárnyakat befűszerezzük sóval, őrölt borssal, a fűszerkeverékkel meg a zúzott fokhagymával. Betesszük egy nagy öntöttvas lábasba, rátöltjük az üvegnyi sört, majd a fazekat fedelestől betesszük a kemencébe. Köretetnek kukoricás-gombást rizs készíthetünk. A sörben sült csirkéhez természetesen sört illik szervírozni.

Kapcsolat