Sörös gasztronómia

Bajor perecleves

Hozzávalók:

  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 evőkanálnyi olaj (vagy zsír)
  • 2 bajor perec (lehetőleg kissé szikkadt)
  • másfél dl világos sör
  • 7 db húsleves (lehet leveskockából is)
  • őrölt bors
  • reszelt szerencsedió
  • 1 csokor metélőhagyma

    Az egyik hagymát finomra aprítjuk, majd egy evőkanálnyi zsiradékon üvegesre sütjük. Rátöltjük a sört, a húslevest, és 10-15 percen át gyönge lángon főzzük. Eközben a másik hagymát uborkagyalun legyaluljuk, a fél cm vastagon karikára vágott perecet pedig szárazon megpirítjuk.
    A levest sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük, hozzáadjuk a megsült hagymát, a megpirított pereckarikákat, és fedő alatt hagyjuk 5 percig dagadni. A felszolgálás előtt megszórjuk felaprított metélőhagymával.

  • Kapcsolat