Sörös gasztronómia

Húsvéti sörös csülök

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csülök - csont nélkül
  • 5 dl világos sör
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1-1 evőkanál liszt és borecet
  • 1 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
  • 1-1 késhegynyi őrölt szerencsendió és szegfűbors
  • só, cukor
  • 30 dkg spagetti apróra törve.

    A csülköt megtisztítjuk, megmossuk és pörkölt méretű kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy konyhai robotgéppel felaprítjuk. A húst az edénybe dobva megpirítjuk, amikor szaftját kiengedte, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, meghintjük a liszttel, kissé pirítjuk, majd a sört aláöntve beleszórjuk az összes fűszert, hozzáöntjük az ecetet. Amikor az étel megfőtt, a fedőt levesszük és tetejét megpirítjuk. A köret apróra tört spagetti legyen.

  • Kapcsolat