Sörös gasztronómia

Brabanti sertésborda

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olaj
  • 4 db sertésborda szelet
  • 3 csipetnyi fehérbors
  • 3 dkg liszt
  • 4 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 dl sör
  • 1,5 dl erőleves
  • 1 kanál étkezési keményítő vagy rizsliszt

    Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk. A sóval borssal fűszerezett, lisztbe forgatott bordákat mindkét oldalon 3 percig pirítjuk. A hagymát keskeny körökre aprítjuk és a húshoz tesszük, majd további 5 percig sütjük. Közben a húst megfordítjuk, hozzáadjuk a sört, az erőlevest, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 15 percig pároljuk. A kész szeleteket kiemeljük. A hagymás sütőlevet kevés hűvös vízzel összekevert keményítővel besűrítjük, még egyszer fölforraljuk, majd a mártást a húsra öntjük.

  • Kapcsolat