Sörös gasztronómia

Marhalábszár sörben

60 dkg csont nélküli marhalábszár
5 dkg csí­pős mustár
2 evőkanál olaj
20 dkg vöröshagyma
só, őrölt bors, fél csokor petrezselyemzöld
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
2 dl tejföl
5 dl sör
1 ág kakukkfű
2 zsályalevél
késhegynyi zellermag

A lábszárhúst nagyobb kockákra vágjuk, majd bekenjük a mustárral. Felheví­tett olajon megfuttatjuk, majd kivesszük és félretesszük. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztí­tjuk, felaprí­tjuk, majd a visszamaradt zsí­radékban megpirí­tjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük sörrel. A babérlevelet, a kakukkfüvet, a zsályát és a zellermagot fűszerzacskóba tesszük, majd a hússal együtt a sörös hagymához adjuk. Készre pároljuk, közben az elpárolgott folyadékot sörrel pótoljuk. A fűszerzacskót kidobjuk, a húst pedig szűrőkanállal kiszedjük, majd melegen tartjuk.
A mártást beforraljuk, belekeverjük a tejfölt és jól összekeverjük. A húsra öntjük, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, majd burgonyafánkkal kí­náljuk.

Kapcsolat