Sörös gasztronómia

Sörös pulyka rozmaringágon

(4 személyre)
50 dkg filézett pulykacomb vagy pulykamell
2 db csirkemáj
2-3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej lilahagyma
1 közepes fej fozohagyma
fél üveg sör - a legjobb a barna sör
kevés szójaszósz
baromfihús-fűszerkeverék
kb. 5 dkg vaj vagy margarin
3-4 darab 10 cm-es friss rozmaring ág, vagy ha nincs: őrölt rozmaring
só í­zlés szerint

A pulykahúst kb. 2 x 3 cm-es vékony darabokra vágom, sózom, a baromfihús-fűszerkeverékkel megszórom, megdörzsölöm, megöntözöm szójaszósszal, és kb. 1/4 órát állni hagyom. Közben a hagymákat felezem és szeletelem, a fokhagymákat negyedelem. A pulykahúst vajon vagy margarinon hirtelen megpirí­tom, majd a felszeletelt csirkemájat hozzáadom, és a tetejére szórom a hagymaféléket. Tejejére fektetem a rozmaringágakat, és végül megöntözöm a fél üveg sörrel. Lefedem - de kis rést hagyok - és szép lassan hagyom megpárolódni. Amikor nagyjából elfővi a levét, kész, porhanyós, illatos és ízletes.

Kapcsolat