Sörös gasztronómia

Valenciai ropogós sajtos-sonkás csirke sörpalacsintában

(8-10 személyre)
a palacsintához:
5 tojás
1 csipet só
8-10 púpozott ev[kanál liszt
0,5 l barnasör
0,2 l tej vagy fél doboz tejföl
ha nagyon keserű a sör: 1 teáskanál méz vagy barnacukor
esetleg még tej, szódaví­z vagy sör
1 ev[kanál olaj
a töltelékhez:
2 nagyobb csirkemell
30 szelet hártyavékony füstölt sonka (kb. 35 dkg)
30 vékony lapka füstölt sajt
30 nagyobb vékony szelet másmilyen sajt (trappista, pannónia)
a bundához:
15 dkg liszt
4 ev[kanál tej
5 tojás
1 kávéskanál [rölt fehérbors
1 kávéskanál só
ízlés szerint zöldfűszerek (bazsalikom, szurokfű - én ennél a tölteléknél kihagyom)
1/2 rész zsemlemorzsa, 1/3 rész búzacsí­ra, a maradék: szezámmag
+ olaj a sütéshez

A hozzávalókból palacsintatésztát készítek, kisütöm (tojásonként kb.6-7 jön ki). Amíg áll, a csirkemelleket laposan, harántirányban felenként 8 (összesen 32) szeletre vágom. A hússzeleteket hártyavékonyra klopfolom; a töltés: a palacsinta közepén a felső szélétől a csirke, azon a sajt és a sonka. Kétoldalt ráhajt, felgöngyöl: ha a vége szabad (töltelékmentes), szépen vissza fog tapadni. Bepaní­rozom, kisütöm.

Kapcsolat