Jártunkban, keltünkben

Soproni Mezőtúron

Sörlap.Hu | 2004-08-07 14:06:49

Mi történik, ha a Dunántúl az Alföld közepére látogat? Milyen egy Soproni fesztivál Mezőtúron? Egyáltalán: hogy néz ki egy sörfesztivál ma egy kisvárosban?

A Soproni utazó sörfesztivált sikerült Mezőtúron elcsí­pni. Az első, pénteki kezdőnap viszonylag szerényebb programja után a második, érdekesebb napot választottam.

A helyszí­n tökéletesen megfelelt a fesztiválnak, könnyen megközelí­thető és elég nagy volt. A megérkezéskor rögtön szemet szúrt a hirdetőtáblákon feltüntetett bajor sörsátor, mely igencsak csalogató volt a borús időjárás miatt. A zárt sátor mellett sok kinti pad, asztal is várta a vendégeket, melyek este 8-ra szépen meg is teltek.

Egyetlen problémám volt csupán: a hangulat. Valahogy nem akart jönni az igazi sörfesztiválos hangulat... Ahogy gondolkodtam a miérten, először az jutott eszembe - amint azt Németh Kristóffal is tárgyaltam -, hogy nincs még igazán kultúrája kis hazánkban a sörivásnak! De lehet, hogy csak az idétlen vidámpark zavart hangos zenéjével!

A vidámpark egyébként, nekem legalábbis úgy tűnt, fontosabb volt a fesztiválon, mint maga a sör! Volt Crazy Dance - 3D Extreme nevű bepörgetős ringlispí­l, Las Vegas céllövölde, meg minden más, amit meg sem mertem közelről nézni! Valahogy jobban hasonlított az egész egy régi május elsejei majálishoz, mint egy modern sörfesztiválhoz.

Megérkezés a helyszí­nre Az egyik sörcsap, háttérben a vidámpark


Mindezt az is alátámasztotta, hogy alig három helyen volt sörcsap, s azok is igazán jelentéktelenek voltak. Csapolt és üveges Soproni Ászok mellett egyedül a Gössert lehetett még megtalálni. Sokan azonban kihasználva az ingyenes belépést valószí­nűleg még otthonról felmuní­ciózva érkeztek, ezt mutatta a sok helyen feltűnő Borsodi és műanyag palackos román Bürger!

Az éhezőkről a "Kék sziget" pecsenyesütő gondoskodott, egészen ínycsiklandó falatokkal, de sikerült egy igazi kuriózumot is felvonultatni a szervezőknek. Hatalmas magyar és EU-s zászló alatt nagy betűkkel hirdette magát egy büfé: "Helyben sütött amerikai minifánk". Éljen a megvalósult internacionalizmus :)!

Soproni fesztiválon Sopronit!


Este hat órára igazi csemegét í­gért a fesztivál: Mulassunk együtt élőzenére! Ezt a meghí­vott sztárvendégekkel próbálták bebiztosí­tani. S hogy kik is ők? Zámbó Árpi, Sorry N, valamint a VV3-ból jól ismert Szilvi. Igazán ütős kis sztárcsapat! Mindenesetre a szí­npadon két zenész szintetizátorokkal javában játszotta a különböző régi és mai slágereket, a "Hí­d a folyón"-tól kezdve egészen a lagzis dalokig.

A kakofónia pedig egyre elviselhetetlenebbé vált. Már-már kezdtem feladni az egészet, amikor csoportosulásra lettem figyelmes. Sárga trikkóban megérkezett Zámbó Árpi. Közben próbáltam kitalálni, vajon ki az, aki a ma esti sztárcsapatot leszervezte, s vajon miért nem sikerült egy picit érdekesebb, szí­nvonalasabb társaságot összehozni. Zámbó Árpi négy-öt autogram után elvegyül a tömegben. Mögötte rajongók hada /két-három érdeklődő/, körülötte kí­váncsi szempárok.

Sörpadok Amerikai minifánk lelőhely :)


A zene pedig csak nem akart csitulni, a szí­npadról és a vidámparkból egyszerre omlott rám a borzalom. Árpi eltűnt a szemem elől, lehet, hogy épp egy dodzsemben sikerült pihennie a fellépés előtt. A műanyag poharaktól és a kis sörválasztéktól megszeppenve 9 körül elindultam haza. Nem vártam meg sem Árpit, sem pedig az általam nem ismert VV3 Szilvit.

Kezemben pedig a másnapi program. Csak í­zelí­tőül: gyermek szépségverseny, ingyencirkusz a szí­npadon, Cintia, Nesszi és a hullahoppkarikák, Bumbi bohóc és barátai, az indián lányok és Little Joe, - valamint a legszebb - Udó Vilzámen (sic!), a bűvész. Sztárvendég: MC Hawer és a Tekknő...

Vajon erre van ma igény egy sörfesztiválon?

Kapcsolat