Jártunkban, keltünkben

Sörcikkgyűjtő találkozó, Budapest

Etamas | 2004-11-06 20:25:38

A Magyar Sörcikkgyűjtő Klub Kőszeg és kedves barátunk Erdélyi Tamás évek óta megszervezi az országos találkozót. Nem volt ez másképp idén sem.

A Magyar Sörcikkgyűjtő Klub Kőszeg, idén is megrendezte hagyományos találkozóját a BKV pálya éttermében. Ezúttal is köszönet illeti a fent nevezett helyet, mivel most már évek óta térítésmentesen biztosí­tják számunkra a területet. Hajrá ELŐRE!!!

Az előzetes várakozások szerint most számí­tottunk a legnagyobb érdeklődésre. A régi tagok mellett sok új gyűjtő is jelezte részvételét az eseményre, amely immár az ötödik volt a sorban. Reggel kilenc órakor már élénk alapzaj töltötte meg a termet. Valóban sikerült szép számban összegyűlnünk.

Szinte azonnal mindenki izgatott cserélgetésbe kezdett. Az érdekesebb darabokért versengtek a gyűjtők. Természetesen a csere mellett a régi és új gyűjtők tapasztalatcseréjére is sor került. Kölcsönösen elláttuk egymást hasznos és haszontalan tanácsokkal, ötletekkel. Gazdát cseréltek többek között sörgyárak, sörfőzdék cí­mei, melyek nagymértékben megkönnyí­tik a magunkfajta "őrült" emberek életét.


Ahogy telt az idő, egyre többet álltunk meg egy-egy asztalnál régi történeteket mesélve, vagy csak egyszerűen rácsodálkozva egy különleges alátétre, cí­mkére. A nagy csereberéből még vendéglátónk sem maradhatott ki. A pult fölé néhány új, érdekesebb pohár is került, elsősorban felvidéki magyar barátunk Adrian jóvoltából.


De sajnos minden jónak vége szakad egyszer, í­gy mikor az idő már délutánba hajlott mindenki szedelőzködni kezdett. Remélhetőleg valamennyien új darabokkal gyarapí­tva amúgy sem kis gyűjteményüket.


Jövőre szeretnénk újra megrendezni találkozónkat, ugyaní­gy ősszel. Azonban 2005-ben, remélhetőleg tavasszal is lesz egy összejövetel. Ennek helyszí­ne valószí­nűleg Szombathely ill. környéke lesz.

Addig is mindenkinek sikeres gyűjtést, kellemes sörözgetést kí­vánok!

Kapcsolat