Sörpiaci hírek

Kozel néven új márkát vezet be a magyar piacra a Dreher

Sörlap.Hu | 2005-08-31 12:38:38

A cseh sörök magyar rajongói örülhetnek, hiszen a hazájában nagy tradíciókkal rendelkező Velkopopovicky Kozel most Magyarországra is megérkezett. A Kozel könnyed és egyben karakteres íze és kellemes illata tökéletes felfrissülést biztosít a nap bármely szakában.

A Dreher Sörgyárak Rt. a magyar fogyasztók számára is elérhetővé teszi a Csehországban nagy népszerűségnek örvendő Velkopopovicky Kozel nevű sört. A Kozel, könnyed, mégis karakteres ízvilágot kínál a cseh sörök megszokott, kiváló minőségében. A friss és dinamikus íz és illat a tiszta maláta erejét tükrözi, a Kozel ugyanis semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz.

A Kozel szülőföldje a Csehországban, Prága közelében fekvő Velké Popovice, amely komoly sörfőző múltra tekinthet vissza. A helyi sörgyárat 1874-ben alapították, de már a 16. századi iratok is beszámolnak a sörfőzés hagyományairól. A Kozel az 1990-es években indult igazi hódító útjára és mára igen nagy népszerűségnek örvend a világ számos táján.

A ’cseh remek’ nem csupán hazájában bizonyított, a termék több mint 10%-a kerül exportra; jelen van Oroszországban, Szlovákiában, Finnországban, Angliában és az Egyesült Államokban egyaránt. A márka kiválóságát, és a szakma elismerését a hazai és a nemzetközi díjak sora is jelzi: a Kozel rendszeresen a dobogón szerepel a cseh versenyeken, a Chicago-i Sörvilágbajnokságról pedig már négyszer hozta el az aranyérmet.

Kapcsolat