Sörpiaci hírek

A Borsodi Sörgyár az év lokálpatrióta vállalkozása

Sörlap.Hu | 2005-11-16 09:09:31

2005. november 4-én került sor "Az év lokálpatrióta vállalkozása 2005" díj kiosztására. Ez a díj egyike volt a verseny 12 kategóriájának, amelyet egy kereskedelemi szaklap hirdetett meg az FMCG szektorban működő vállalatok részére. A kétfordulós, rangos versenyre több hazai és multinacionális vállalat nyújtotta be pályázatát. A döntőbe jutott öt cég közül a szakmai zsűri a Borsodi Sörgyár Rt. pályázatát tartotta a legjobbnak, így az ország legnagyobb sörgyára viselheti a megtisztelő, "Az év lokálpatrióta vállalkozása 2005" címet.

"Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a Borsodi Sörgyár nyerte el ezt a rangos díjat, és a jövőben is mindent megteszünk, hogy méltóak legyünk az év lokálpatrióta vállalkozása cím viselésére" – nyilatkozta Fehér Imre, a Borsodi Sörgyár Rt. kommunikációs igazgatója, aki személyesen vette át a díjat.

Hogy mitől nevezhető lokálpatriótának a Borsodi Sörgyár Rt. tevékenysége? A lokálpatrióta gondolkodás megmutatkozik abban, hogy a Borsodi Sörgyár Magyarország legnagyobb sörgyártójaként felelősen gondolkodik úgy az országos, mint a regionális, - bőcsi, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei - ügyekben. A vállalat jelentős szerepet vállal a kultúra, a sport és az egészségügy támogatásában és a kultúrált sörfogyasztás népszerűsítésében.

A Borsodi Sörgyár és márkái átgondolt és előre tervezett stratégiájukba illeszkedve számos kulturális rendezvény, fesztivál támogatói. Kiemelt figyelmet szentelnek a regionális eseményeknek, és évről-évre támogatják a megye szinte valamennyi településének rendezvényeit. Részt vesznek Miskolc és Bőcs társadalmi életében, rendszeres és eseti támogatásokkal segítik a települések önkormányzatát.

A sport területén szintén elkötelezett szereplő a Borsodi Sörgyár Rt. A magyar labdarúgó válogatott egyik legnagyobb, illetve a hazai profi labdarúgó liga névadó szponzora, valamint BAZ megye jelentős sportklubja, a DKSK kiemelt támogatója.

A Borsodi Sörgyár Rt. minden évben adománnyal segít olyan közcélú alapítványt, amely Miskolcra, vagy annak környékére juttatja el a támogatást. Ennek részeként két éve a BAZ Megyei Kórház különböző részlegei részesültek értékes eszközadományban. Emellett a vállalat a Miskolci Speciális Mentők munkáját is segíti.

A Borsodi Sörgyár Rt. munkavállalóinak döntő része BAZ megyéből származik, a vállalat a megye egyik legnagyobb munkaadója. Nemcsak a vállalat bőcsi gyárában, hanem a budapesti irodában is jelentős számban dolgoznak BAZ megyéből származó szakemberek. A vállalat a Miskolci Egyetemmel több területen működik együtt, melynek része a szakemberképzésben, valamint a sport- és diákélet szervezésében való aktív szerepvállalás.

A Borsodi Sörgyár Rt. munkatársai gondolkodásának és a vállalat gazdálkodási tevékenységének köszönhetően méltán érdemelte ki "Az év lokálpatrióta vállalkozása" címet.

Kapcsolat