Sörpiaci hírek

Új vezetőség az InBev élén

Sörlap.Hu | 2006-01-03 17:25:17

Az InBev (Euronext: INB) igazgatósága ma bejelentette, hogy új vezetőségi csapat kinevezését hagyták jóvá, amelynek feladata az InBev 2005. évi hosszú távú stratégiai tervében előirányzott előrehaladás folyamatosságának a biztosítása és felgyorsítása.

Az elnöki beosztást hat éven keresztül betöltő Pierre Jean Everaert jelenlegi megbízásának a lejáratától, 2006 májusától kezdődően tiszteletbeli elnöki tisztséget tölt be. Az elnöki székben Peter Harf követi, aki 2002-től kezdődően független igazgatósági tagként vett részt az igazgatóság munkájában. John Brock három éves szerződése lejárt, utódja azonnali hatállyal Carlos Brito, aki jelenleg az észak-amerikai körzet elnöki tisztjét látja el.

Az igazgatóság szintén előléptette Stéfan Descheemaekert, aki a nyugat-európai körzet vezetésére kapott megbízást a társaságtól kilépett Stewart Gilliland utódjaként. Brito és Stéfan utódjainak a bejelentésére a közeljövőben kerül sor. Az igazgatóság határozott a konvergencia bizottság munkájának a folytatásáról, tagjai Marcel Telles, Peter Harf, Carlos Brito és Stéfan Descheemaeker lesznek.

Pierre Jean Everaert kijelentette: "Az Interbrew igazgatóságában 1997. óta veszek részt és 2000-től kezdődően az elnöki beosztást töltöm be. Amikor a társaságnál megkezdtem tevékenységeimet, az Interbrew a 17. helyen állt a világranglistán az előállított sör mennyisége tekintetében. Napjainkban mennyiség tekintetében az InBev a legnagyobb sörgyár, és jó úton halad abba az irányba, hogy a legjobbnak járó címet is elnyerje. Az igazgatóság tagjaként örömmel tölt el a tudat, hogy az elkövetkező években Carlos Brito fogja vezetni a társaságot. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen széles körű operatív és nagyvállalati tapasztalatokkal rendelkező vezetőt sikerült találnunk az InBev élére. Brito önmagában megszemélyesíti az InBev társasági kultúráját és értékeit. Szintén örömömre szolgál, hogy ennek az erőműnek az elnöki tisztjét és irányítását Peter Harfnak és az új vezetőségi munkacsoportnak adhatom át. Peter régi ismerősöm, és tudom, személye a garancia arra, hogy az InBev új erősségekkel gazdagodik".

Carlos Brito is nyilatkozott: "Nagyon büszke vagyok arra, hogy ennek a nyertes InBev munkacsoportnak a tagja lehetek. Ez a vezetőség 2005-ben megmutatta, hogy mire vagyunk képesek. Várakozásaink szerint 2006-ban és azt követően még többet teljesítünk. Elkötelezett vagyok, hogy irányításommal ez a tehetséges és lelkes emberekből álló csoport elérje a jelenlegi teljesítményeink túlteljesítését, és megálmodott céljainknak megfelelően a legnagyobból a legjobbá fejlődést. Szintén elkötelezettje vagyok annak is, hogy életemet napról napra a társasági kultúránknak szentelve éljem. Ez az én felajánlásom."

Kapcsolat