Sörpiaci hírek

Kinevezések a Borsodi Sörgyárban

Sörlap.Hu | 2006-01-21 21:32:33

A Borsodi Sörgyár Rt. korábbi marketing igazgatója, Baja Sándor veszi át a vállalat kereskedelmi tevékenységének irányítását 2006. február 1-jétől. Baja Sándor a marketing és a sales közös feladatai kapcsán már korábban részt vett a kereskedelmi szervezet munkájában. A marketing területén szerzett hazai és nemzetközi tapasztalatai megalapozzák jövőbeni sikereit a Borsodi Sörgyár Rt. kereskedelmi tevékenységének további fejlődésében.

Február 1-jétől a marketing osztály vezetését Kónya Viktor veszi át, aki marketing manager-ként felel a vállalat valamennyi márkájának kommunikációjáért. Kónya Viktor a Borsodi termékcsalád marketing feladatait koordináló team tagjaként 5 éve dolgozik a vállalatnál.

Baja Sándor nemzetközi közgazdász diplomáit Moszkvában és Párizsban szerezte. Több mint 10 évig dolgozott marketing igazgatóként különböző nemzetközi élelmiszeripari cégeknél. 5 éven keresztül irányította a Sió-Eckes marketingjét, ahol olyan sikeres piaci bevezetések fűződtek a nevéhez, mint a hohes C, a granini és a Suzy. 2001-től 2004-ig a legnagyobb francia gyümölcslégyár, az Eckes granini France marketing igazgatója volt. 2004. júniusában a marketing feladatok irányítására csatlakozott a Borsodi Sörgyárhoz, ahol az utóbbi időszakban egyre nagyobb szerepet vállalat a kereskedelem és a marketing tevékenységének összehangolásában. Nemzetközi szakmai konferenciák gyakori előadója. Hazai és nemzetközi tapasztalatait Marketingkalandok – Márkák a gyakorlatban Budapesttől Párizsig című, tavaly megjelent könyvében is leírta.

Kónya Viktor a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának marketing szakirányán szerezte diplomáját. Pályakezdőként a Kraft Foods Hungária Kft. brand manager asszisztenseként helyezkedett el, ahol a Milka szezonális portfóliójával foglalkozott. 2001. áprilisában kezdte meg munkáját a Borsodi Sörgyár Rt-nél, ahol Magyarország legnagyobb mennyiségben eladott söre, a Borsodi marketing feladataival foglalkozó team tagja lett. Kinevezését az évek óta tartó eredményes munkájának, szakmai sikerei elismerésének köszönheti .

Kapcsolat