Sörpiaci hírek

Ismét a Borsodi Sörgyáré a malátagyár

Sörlap.Hu | 2006-08-02 20:33:10

2006. július 26-án a Borsodi Sörgyár Zrt. - opciós jogával élve - visszavásárolta az Albadomu Maláta Bt-től a korábban eladott bőcsi malátagyárat. A tranzakciónak köszönhetően a malátagyár dolgozói a sörgyár alkalmazásába kerülnek, újra elindul a malátagyártás és az alapanyag felvásárlása a hazai árpatermelőktől.

A Borsodi Sörgyár Zrt. két évvel ezelőtt profiltisztítás miatt adta el bőcsi malátagyárát az Albadomu Maláta Bt-nek. Az Albadomu jelentős tartozásokat halmozott fel, így a cég fizetésképtelenné válásakor csődeljárás indult. A Borsodi Sörgyár az alapanyag-ellátás biztonsága érdekében bejelentette, élni kíván a szerződésben kikötött visszavásárlási jogával. A bőcsi malátagyár munkavállalói a Borsodi Sörgyár alkalmazásába kerülnek.

"Vállalatunk számára kulcsfontosságú, hogy a sörgyártás alapanyagául szolgáló maláta termelése folyamatos legyen. Az utóbbi időben malátaimportra kényszerültünk, ami kedvezőtlen mind a sörgyárnak, mind a magyar árpatermelőknek." – mondta Fehér Imre, a Borsodi Sörgyár Zrt. kommunikációs igazgatója.

Kapcsolat