Sörpiaci hírek

Marginnövekedés az InBev-nél 2006 III. negyedévében

Sörlap.Hu | 2006-11-22 21:49:05

Az InBev (Euronext: INB), a világ egyik legnagyobb sörgyára közzétette 2006. III. negyedévi eredményeit.

Organikus volumennövekedés a fejlődő piacoknak köszönhetően:
Az organikus söreladási mennyiség 4,6%-kal nőtt 2006. III. negyedévében az előző év azonos időszakához képest, mely elsősorban a közép- és kelet-európai (+14,8%) és latin-amerikai (+4,8%) növekedésnek köszönhető, ami további bizonyítéka a társaság kedvező növekedési profiljának. A sör volumennövekedése Észak-Amerikában (-2,4%) és Nyugat-Európában (-2,5%) továbbra is nyomás alatt áll, ami azt mutatja, hogy folytatni kell a költségcsökkentést a jövőbeli növekedés érdekében.

Folyamatos bevételnövekedés:
A bevételek organikusan 7,1%-kal nőttek az előző év azonos időszakához képest, ami a nagyobb volumennek és a hatékony bevételmenedzsmentnek köszönhető. Utóbbi 1,6%-os hektoliterenkénti bevételnövekedéshez vezetett.

Stabil költségmenedzsment:
A konszolidált értékesítési költségek és a működési költségek továbbra is szigorú ellenőrzés alatt álltak. A vállalat további előnyöket realizált az üzemoptimalizálási és Zero Based Budgeting programoknak köszönhetően, melyek a beszerzés munkájával együtt a teljes költségalap átlaginfláció alatti növekedését célozzák, összhangban az InBev hosszú távú céljaival. A III. negyedévben az organikus hektoliterenkénti értékesítési költség 2,7%-kal, a működési költségek pedig csupán 2,1%-kal növekedtek.

Marginnövekedés valamennyi Zónában:
a normalizált EBITDA margin 19%-kal 34,1%-ra emelkedett 2005. III. negyedévének 30,2%-ával szemben. Ez 390 bázispontos emelkedést jelent, amelyből 333 bázispont organikus volt. A konszolidált margin a növekedésnek, a hektoliterenkénti értékesítési költségek csökkenésének és a szigorúan ellenőrzött kiadásoknak köszönhető. Bár az értékesítési kondíciók néhány piacon szigorodtak, a vállalat valamennyi Zónában EBITDA margin növekedést ért el az előző év azonos időszakához képest. Nyugat-Európában az EBITDA 309 bázisponttal emelkedett, bizonyítva, hogy a Zero Based Budgeting program beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Az InBev törzsrészvény-tulajdonosai között felosztható normalizált profit 498 millió euró.

Kapcsolat