Jártunkban, keltünkben

Amstel Pulse Summer Open

Sörlap.Hu | 2007-05-04 08:09:31

2007. április 26-án este 19 órára időzítette a Brau Union és az Amstel legújabb márkájuk magyarországi premierjét. Az óbudai Studioban került bemutatásra az új Amstel Pulse, a legújabb csodafegyver, melynek nem kevesebb feladatot szántak a marketing szakemberek, mint meghódítani a fiatal fitness generációt a sörnek.

Pontosan kezdésre érkeztünk a divatos helyre, de megdöbbenéssel kellett tapasztalnunk, hogy a szervezők nem állnak a helyzet magaslatán. A regisztráció kisebb kanosszajárásnak tűnt, mintha az ezzel megbízott fiatalok még sosem csináltak volna ilyet. A hostesslányok pedig szörnyű egyenpiros parókában szaladgáltak látszólag céltalanul. A nagy terembe lépve érdeklődve figyeltük, ahogy a meghívón beharangozott meglepetés táncosok még javában gyakoroltak, s egyáltalán nem zavartatták magukat, még mi éreztük magunkat kényelmetlenül, amiért képesek voltunk időben érkezni. A pincérek épp elkezdték az asztalok terítését, de ne gondoljon senki hagyományos robosztus, sörös asztalokra, sőt egyáltalán hagyományosan használható asztalokra, ezek ugyanis bárszékekkel körülvett magas de pici körasztalkák voltak. Kaptunk egy kis tálca szendvicset, a másik asztalra, ahol viszont senki nem ült a szendvicsek mellé egy tál pogácsa is került. Értetlenül álltunk/ültünk a történtek előtt, tény, hogy nálunk elfogyott volna!


A táncosok közben átmentek színpadépítő munkásokba, mi pedig hiába vártuk volna az est főszereplőjét, valahogy csak nem akart megérkezni. Kénytelenek voltunk az egyik közelben álldogáló pincért meginterjúvolni, mikor kóstolhatjuk meg a Pulse-t. Minthogy ő sem tudta, így elszaladt megkérdezni, s rövid várakozás után elmondta, amennyiben meghívott vendégek vagyunk, akkor nemsokára ingyen fogyaszthatunk majd. Még jó! A közeli bárpultra kitett "Amstel Pulse - 600" felirat ugyanis kicsit ijjesztően hatott. Bőven sikerült közben a helyszínt felmérnünk. Egy biztos: nagyon feszengtünk, hiszen a Studio inkább egy gazdag tinédzsereknek /vajon mitől gazdag egy tinédzser???/, yuppie-knak kialakított szórakozóhely, mintsem egy meghitt, nyugodt sörözésnek szánt alkalmatosság.

Hamarosan új tippet kaptunk - az egyik VIP bárban már hozzá lehet jutni az új Amstelhez. Pár perc múlva már az asztalon figyelt az első két teszt üveg. Valószínűleg már sosem fogok megbarátkozni az átlátszó üvegekkel sör tekintetében, s már most, 34 évesen konzervatívnak tekintem magam. A 0,33-as üveg egyébként igazán érdekes vonalvezetésű, ráadásul dombornyomott, kíváncsi vagyok az üvegvisszaváltók mennyire fognak majd vele megbarátkozni. Már ha egyáltalán betétdíjas termék lesz a hazai boltok polcain! A kupak kézigránátszerűen letéphető, ezzel a megoldással találkozhatunk több sörnél is, így például a Tuborgnál, a cseh Drakoknál /Red vagy Black/, de ilyen volt a nyomtalanul kimúlt Pannon Ászok is az utolsó időszakában. Amstel Pulse kézbe, kupak tép, sör kitöltve a pohárba - csodálkozás!


Igazság szerint nem melengettük sokáig a jéghidegre hűtött palackokat, de a hab szinte azonnali eltűnése még bennünket is meglepett. Új próba, eredmény ugyanaz. Brutális kitöltési módszerünk hatására egy jóféle bajor búza már habbal lepte volna el az egész termet, de itt semmi. Ám legyen, régi mondás szerint úgysem borotválkozni akarunk, de azért a hab hűlt helye nagyon kiábrándítóan hatott. A sör további kritikája azonban egy picit még várasson magára.

A terem lassan megtelt érdeklődőkkel, csupa 20 és 40 közötti menedzsert véltünk felfedezni, akik egyetlen közös jellemzője talán az volt, hogy sör helyett koktélokat és üdítőket /kólát, ice-teát és egyéb érdekességeket/ fogyasztottak, így egyedül mi álltuk a kihívást, szorgalmasan kóstolgattunk, hogy minél teljesebb képet alkothassunk a Pulse-ról. A meghírdetett kezdéshez képest jó kétórás késéssel el is kezdődött a Summer Open Party! Valamely kereskedelmi csatornáról jól ismert Gönczi Gábor és Pataky Zita konferálta fel az eseményt, s biztosítottak mindenkit, hogy ez a mai egy olyan, de olyan meglepetés party lesz, amit még kevesen láttak. A kicsit erőltetett és hiteltelen bevezető után először a Brau Union Hungária kereskedelmi igazgatója lépett színpadra, majd őt követte az Amstel két vezetője egyenesen Hollandiából. A tolmácsolás bizony hagyott némi kívánnivalót maga után, néha bántóan szakmaiatlanul és magyartalanul fordították az angol mondatokat.

A prezentáció, a sör bemutatója és méltatása sajnos túlerőltetett és néha nevetséges volt. Hányszor de hányszor jutott eszünkbe a tavalyi Soproni 1895 bemutató, ami összehasonlíthatatlanul élvezetesebb volt, ráadásul ugyanahoz a cégcsoporthoz köthető! A hatásvadász jelmondatok bizony nem melengették, melengetik meg egy igazi sörrajongó szívét. Miért kell teljesen tisztára szűrni egy sört? Miért kell elhagyni belőle a zavaró keserűt? Miért kell csupán a kalóriákra és a fitnessre gondolni egy sör előállításakor? Csupa rejtélyes kérdés, amit valószínűleg nehéz is megválaszolni. A bemutatót egyébként időközönként rövid táncbetétek színesítették, néha már elviselhetetlenül hangos zenére.


Ideje hát, hogy visszatérjünk a sörre. Sajnos akik a markáns, ízletes söröket kedvelik, csalódni fognak az Amstel Pulse-ben. A letisztított íz egy semleges, vizes aromát takar, melyet könnyen lehet fogyasztani, csak éppen élvezeti értéke nincsen a sörnek. Keserűvel nyomokban ha lehet találkozni, inkább szódás, teljesen light sörről beszélhetünk. Valójában azon sem csodálkoznánk, ha szívószállal innák néhányan. Aki viszont nem szereti a karakteres, ízes söröket, s azzal a sztereotípiával válaszolgat, hogy túl keserű a sör, annak valószínűleg bejön ez a tökéletesen jellegtelen ital.

A bemutató után angyalka szállt közénk, tornászok mutattak be nagyszerű műsort, majd jött a svédasztalos vacsora. Szerencsére az ételekre nem lehetett panasz. A marhapörkölt nokedlivel nagyon finomra sikeredett, akárcsak a többi étek. Időközben megjelent az ügyeletes sztárvilág néhány prominens képviselője is, akikről azért sem szólok bővebben. S hogy a lassan szivárogni kezdő VIP vendégek miatt ne ürüljön ki a Studio, megnyitották az ajtókat a nagyközönség előtt is. Sokan mellettünk vásárolták meg a nekünk ingyen járó söröket. Az est további részének jellemző képe volt, amint a nagyközönség tagjai bontatlan üveggel a kezükben jönnek-mennek a teremben, várva, hogy felcsendüljön Neo.


Éjfél környékén a helszín elhagyása mellett döntöttünk. A búcsúzás nem lehetett volna stilszerűbb: nekünk kellett kérni a sajtóanyagot is a hostessektől, ők maguktól valószínűleg sosem kérdeztek volna rá a dologra. A szép kivitelű papírtáskában két üveg Amstel Pulse lapult díszdobozban és egy Amstel Pulse-os karkötő-pendrive. Jobb szervezés és több odafigyelés bizonyára egy sokkal jobb nyárindító Pulse partyt eredményezett volna, így viszont - nem a sörtől - keserű szájízzel távoztunk.

Kapcsolat