Sörpiaci hírek

Átalakult cégformában működik tovább a Borsodi Sörgyár

Borsodi Sörgyár | 2010-10-26 16:51:32

A Borsodi Sörgyár Zrt. közgyűlése, valamint a Starbev Hungary Kft. alapítója korábban arról döntött, hogy racionalizálja a cégcsoport struktúráját, illetve tulajdonosi szerkezetét. Ennek értelmében 2010. október 31-i határidővel a Borsodi Sörgyár Zrt. egyesül tulajdonosával, a Starbev Hungary Kft-vel. A beolvadással egyidőben a Starbev Hungary Kft. neve Borsodi Sörgyár Korlátolt Felelősségű Társaságra változik.

A Borsodi Sörgyár Zrt. közgyűlése, valamint a Starbev Hungary Kft. alapítója 2010. június 30. napján arról határozott, hogy a Borsodi Sörgyár Zrt. (beolvadó társaság) egyesül a tulajdonosával, azaz beolvad a Starbev Hungary Kft-be (átvevő társaság).

A 2010. október 31-i határidővel lezajló egyesüléssel a beolvadó gazdasági társaság megszűnik, vagyona, valamint jogai és kötelezettségei az átvevő gazdasági társaságra, mint jogutódra szállnak. A beolvadással egyidejűleg az átvevő Starbev Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság cégneve Borsodi Sörgyár Korlátolt Felelősségű Társaságra változik.

Kapcsolat