Sörpiaci hírek

Sörből sosem elég - Újabb felvásárlás a láthatáron

Sörlap.Hu | 2011-05-09 09:44:30

A Heineken, a forgalom alapján a világ harmadik legnagyobb sörgyártója fontolgatja, hogy ajánlatot tegyen a brazil Schincariolra.

A brazil Schincariol (teljes nevén Primo Schincariol Industria de Cervejas e Refrigerantes SA) a Nielsen adatai szerint a helyi sörpiac 11%-át uralja, miközben a világ legnagyobb sörgyártója, az Anheuser-Busch Inbev 70%-os szeletet szakít ki a piacból. A Sunday Times áprilisi beszámolója szerint 2 milliárd dollárért adnák el a Schincariolt.

A Heinekennek forrása is lenne a tranzakcióra, miután a társaság tegnap közölte, hogy 2,9 milliárd dolláros hitelkerettel rendelkezik. Az amszterdami központú söripari óriás ezzel az újabb felvásárlással a fejlődő piaci jelenlétét szeretné megerősíteni, miután továbbra is gyenge a fogyasztói bizalom, s emellett éleződik is a verseny az európai és az USA piacain.

A Heineken fejlődő piaci stratégiáját jelzi, hogy a vállalat az idén már öt nigériai és két etiópiai sörfőzdét vásárolt fel, továbbá tavaly 5,3 milliárd euróért vette meg a latin-amerikai jelenlétének a megerősítésére a Fomento Economico Mexicano sörgyártó üzletágát.

A Heinekennek azonban nem lesz egyszerű dolga Braziliában, mivel jól értesült források a világ második sörgyártójának, a SABMillernek az ajánlatára is számítanak, mellyel kiélezett harc folyhat a Schincariolért.

Kapcsolat