Jártunkban, keltünkben

I. Budavári Sörfesztivál

Sörlap.Hu | 2011-07-06 09:01:40

Augusztus 25-28. között a Budai Várban még a csapból is sör folyik! Közel 100 ismert és kevésbé ismert hazai és külföldi sörfajta kerül terítékre és csapra a sörisszák nagy-nagy örömére.

A nyári fesztiválszezont lezáró egyedülálló esemény történelmi sörfőző hangulattal, sörsátrakkal, gasztronómiai különlegességekkel vár minden sörkedvelőt. A fesztivál szóvivője a tegnapi sajtótájékoztatón kiemelte: most először lesz együtt egy rendezvényen a három nagy sörgyár és mind a 32 magyar sörmanufaktúra.

A fesztivál a Budai Vár három helyszínén zajlik - Oroszlános udvar, Hunyadi udvar és Savoyai terasz - így a legjobb söröket igazán panorámás "sörteraszról" lehet majd élvezni. A dizájnt a Borsodi Sörgyár szolgáltatja, de a Dreher is felépít egy komplett sörfőzdét, melyben sörtörténeti bemutatót tartanak.Újdonság, hogy a környezetszennyező műanyag helyett üvegkorsókat bérelhetnek a vendégek 500 forintos betétdíjért, és kétféle egységáron lehet sört vételezni: viszonylag olcsón és viszonylag drágán.

Kapcsolat