Nemrégiben adtunk róla hírt, hogy új szabályozás látott napvilágot, melynek köszönhetően a sörforgalmazást szabályozó régi törvény július 22-én elvesztette hatályát. Az aznap életbe lépett új törvény mellékletében viszont csak 2012 júliusától lett korlátozva a sör árusítása. Így jelenleg iskolákban, óvodákban vagy éppen autóbuszon is szabadon árulható a folyékony kenyér." /> Nemrégiben adtunk róla hírt, hogy új szabályozás látott napvilágot, melynek köszönhetően a sörforgalmazást szabályozó régi törvény július 22-én elvesztette hatályát. Az aznap életbe lépett új törvény mellékletében viszont csak 2012 júliusától lett korlátozva a sör árusítása. Így jelenleg iskolákban, óvodákban vagy éppen autóbuszon is szabadon árulható a folyékony kenyér." />

Sörpiaci hírek

Baki az orosz "sörtörvényben"

Sörlap.Hu | 2011-08-05 15:41:03

Furcsa helyzet jött létre Oroszországban egy törvényhozási baki következtében, egy évre ugyanis megszűnt minden korlátozás a sör forgalmazására. Nemrégiben adtunk róla hírt, hogy új szabályozás látott napvilágot, melynek köszönhetően a sörforgalmazást szabályozó régi törvény július 22-én elvesztette hatályát. Az aznap életbe lépett új törvény mellékletében viszont csak 2012 júliusától lett korlátozva a sör árusítása. Így jelenleg iskolákban, óvodákban vagy éppen autóbuszon is szabadon árulható a folyékony kenyér.

A sajtó szerint a baki felettébb kínos, hiszen az új törvényt éppen azért kezdeményezte Dmitrij Medvegyev államfő, hogy szigorítsa a sörforgalmazást.

2011 első félévében 4,4 százalékkal nőtt Oroszországban a sörfogyasztás, és aránya az összes alkoholfogyasztásban 31,7 százalékot tesz ki. Ez azonban még messze van az egyeduralkodónak számító vodka 50 százalékos részarányától. Ily módon e két szeszes ital adja a teljes orosz alkoholfogyasztás 82 százalékát.

2010-es adatok alapján a sör értékesítéséből befolyt összeget 200 milliárd rubelre becsülik.

Kapcsolat