Jártunkban, keltünkben

XXVI. Nagybecskereki Sörnapok

Sörlap.Hu | 2011-08-24 10:34:06

Nagybecskereken, 2006-ig működött a régió legnagyobb múlttal rendelkező sörgyára, amelyet 1745-ben alapítottak. 26 évvel ezelőtt először szerveztek népünnepélyt a sör tiszteletére, azonban már öt éve nem kapható "hazai" sör ezen a manifesztáción.

Az idén a 26. nagybecskereki sörnapokat augusztus 24-e és 28-a között szervezik meg, és az idén is nagy lesz a sörkínálat, több mint 20 fajta sörrel várják az idelátogatókat. Az idei sörnapok szervezői, a Nagybecskerek város önkormányzata és a városi Turisztikai Központ, a mostani rendezvényre is gazdag programot tervezett be.

Ezúttal is több helyszínen zajlanak majd a programok. Két nagyszínpadot állítanak fel, az egyik a Búza-téren lesz, a fellépők között szerepel a Bajaga, a Partibrejkers, Rambo Amadeus, Massimo Savic, a Svi na pod együttes, a Zemlja gruva, és mások. A másik nagyszínpadon, a néhai piactéren fellép Dorde Balasevic, aki valójában megnyitja ezt a rendezvényt, Zvonko Bogdan, Lajkó Félix, az O Dila együttes, Milan Prunic, stb.

Persze a város más részein is lesznek szórakoztató programok, gyermekelőadások, foglalkozások, kiállítások, bemutatkozások, és sportrendezvények. Az idén is megszervezik a nemzetközi Lala folklórfesztivált, továbbá a tamburazenét népszerűsítő fesztivált is. Ugyanakkor a Bánáti Szorgos Kezek rendezvényen bemutatják a környékünk sokszínűségét a kézművesség, valamint az ételkülönlegességek terén.

A Sörnapok keretében immár 12. alkalommal kerül megrendezésre a vállalkozók kiállítása, az INOCOOP, amelyen hazai és külföldi cégek is bemutatkoznak. Ezúttal sem maradhat el a rendezvény legattraktívabb műsorszáma, a gyors sörivó- és az egyliteres (teli)korsó tartó-verseny.

Kapcsolat