Sörpiaci hírek

A Heineken lehet a legzöldebb sörgyártó

Sörlap.Hu | 2011-12-04 11:39:18

A sörgyártó cég 2010 áprilisában meghirdette "A zöldebb jövőért" elnevezésű integrált fenntarthatósági stratégiáját. A program színvonalát és gyakorlatiasságát, valamint az eddig elért eredményeket a CSR Hungary Díj zsűrije is nagyra értékelte: nagyvállalati kategóriában első helyezést ért el.

A Heineken Hungária elkötelezett híve a környezettudatos gondolkodásnak. Már évek óta odafigyel a környezetre gyakorolt hatására, és 2010-ben útjára indította A zöldebb jövőért nevű átfogó programját, amely a következő tíz évre meghatározza azokat a fenntarthatósági terveket, amelyek célja, hogy 2020-ra a Heineken legyen a világ legkörnyezetbarátabb sörgyára.

Annak érdekében, hogy a vállalat valóra tudja váltani célkitűzését, jelentős és hosszú távú befektetéseket hajt végre. A fenntarthatóbb jövő elérése érdekében tevékenységét és energiáját három fő stratégiai irányra összpontosítja: fejlesztésre, vagyis márkái és azok környezeti hatásának folyamatos javítására; támogatásra, vagyis dolgozói és a vállalat telephelyeinek otthont adó közösségek támogatására; és pozitív hatásra a sör társadalomban elfoglalt szerepében.

A program minden egyes összetevőjét átültették a gyakorlatba: például korábban az üres dobozokat töltés előtt kimosták, töltés után pedig lemosták. Erre a célra eddig mindkét esetben friss vizet használtak, most azonban az üresdoboz-mosóból összegyűjtik a vizet, és ezt használják a doboz külső átmosásához. Ezzel a megoldással évi 400 köbméter vizet takarít meg a sörgyártó.

Kapcsolat