Jártunkban, keltünkben

Jönnek a kiváló belga sörök!

Sörlap.Hu | 2012-05-30 17:15:35

Harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten a Belga Sörök Fesztiválját. Június 1. és 3. között több mint százféle üveges és közel 35-féle csapolt belga sör kóstolható a Vajdahunyad várában.

Itt lesz többek között a Kasteel legújabb remekműve, a palackozott Cuvée du Chateau magyarországi premierje. A néha könnyed, időnként azonban erős gyümölcssöröktől kezdve az apátsági és trappista sörökön át egészen a nemes borokkal vetekedő erős félbarna és barna sörökig számos fajta jeles "képviselőit" kóstolhatják meg június elején az érdeklődők. A fesztivál három napja alatt több a sörrajongók körében palackozott formában már jól ismert márka megkóstolható csapolt formában is.

Kis ízelítő a csapolt sörválasztékból, a teljesség igénye nélkül: Bush (12%), Hercule Stout, Gulden Draak, Piraat, La Trappe Tripel és Dubbel, valamint a tavalyi fesztivál egyik legkedveltebb söre, a Kasteel Rouge. A kánikula közeledtével a látogatók közel 30 fajta frissítő gyümölcsös sörből választhatják ki az idei nyár kedvencét.Az érdeklődők péntek délutántól vasárnap estig válogathatnak a belga sörkülönlegességből, valamint a Belgiumból, Hollandiából, illetve Franciaországból érkező exkluzív sajtokból, sonkákból. Belgium nevével szinte összeforrt a csokoládé, amelyből szintén lesz egy kis ízelítő.

A fesztiválra látogatók a - mindhárom napra érvényes - 2500 forintos Sörkedvelő vagy a 3500 forintos Sörrajongó belépőjegy árát teljes egészében lefogyaszthatják, illetve igény esetén további zsetonokat és érdekes, márkázott relikviákat is vásárolhatnak. A belépőjegy áráért kapott zsetonok 3, vagy 5 alkalommal 1-1 pohár (2 dl) belga sör elfogyasztására jogosítanak. Minden látogató ajándékba kap egy eredeti, Belgiumból származó üveg söröspoharat. A zsetonok beválthatóak sörkorcsolyákra is.

Kapcsolat