Jártunkban, keltünkben

Cseh Sörnapok Budapesten

Sörlap.Hu | 2012-06-12 09:50:36

Ismét egy jó hír a sörbarátoknak, hétvégén tartják a fővárosban az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Cseh Sörfesztivált a Városháza Parkban.

A tavaly több mint húszezres látogatót vonzó rendezvény sikerén felbuzdulva, idén is megrendezik június 13-17. között a Városháza Parkba, az immár V. Budapesti Cseh Sörfesztivált, melyre ebben az évben 5000-el több vendéget várnak. A nagyobb érdeklődés elérése érdekében számos fejlesztéssel és még színesebb kínálattal készülnek a szervezők az idei rendezvényre.

21 főzde csaknem 50 söre, a cseh konyhaművészet legnépszerűbb ételei, többféle zenei produkció, valamint Svejk-előadás Koltai Róbert tolmácsolásában, gyermekprogramok és - megőrző várják az érdeklődőket Budapest belvárosába. A fesztivált a budapesti Cseh Nagykövetség közösen szervezi a CzechTrade és a CzechTourism állami ügynökségekkel, a fő kivitelező azonban a Ferdinánd-Ház Kft., amely egyben a két autentikus budapesti cseh étterem (a Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház és a Ferenc Ferdinánd Étterem) működtetője, továbbá a tavalyi fesztivál lebonyolítója is.

A pénzügyi finanszírozás a Cseh Köztársaság Külügyminisztériumának köszönhető, mivel ez a sikeres rendezvény bekerült a támogatandó gazdasági és diplomáciai projektek közé. A cseh sörgyáraknak, és a tradicionális cseh élelmiszereket, finomságokat előállító cégeknek ismét lehetőségük nyílik termékeik bemutatására.

A rendezvény formailag nyílt városi fesztivál, amelyre a belépés ingyenes lesz, mivel a minél szélesebb közönség megszólítása a cél. A fesztivál területén a Ferdinánd VIP Sátrat, Éttermet és Büfét is működtet, a VIP Sátorban (amikor nincs zártkörű rendezvény) 4500 forint ellenében három órán át egy rövidital + korlátlan étel- és italfogyasztás várja a vendégeket.

A söröket és más termékeket 15 faházban lehet megvásárolni a fesztivál fizetőeszközével, az ugyancsak a helyszínen megvehető Cseh Oroszlánnal, amelynek használata jelentősen lerövidíti a kiszolgálást. Egy Cseh Oroszlán ötven forint, a sörök ára egységes: egy korsó 10 oroszlán, egy pohár 7 oroszlán, a fel nem használt fizetőeszközök pedig a fesztivál után két hónapig levásárolhatók a Ferdinánd-Ház éttermeiben.

Minden nap 17.00 órakor Becherovka kóstolóra kerül sor, pénteken, június 15-én 20.00 órakor pedig Slivovica-kóstoló lesz! Ezen felül minden nap értékes nyereményekért folyó kvízjátékok is zajlanak a rendezvény folyamán.

A fesztiválon a következő sörökkel lehet találkozni:
Bernard
Brežnak
Bohemia Regent
Břevnovský Benedict
Budweiser
Chodovar
Dudák
Eggenberg
Ferdinánd
Jarošov
Konrad
Krušovice
Litovel
Moritz
Pilsner Urquell
Primátor
Samson
Starobrno
Staropramen
Svátokopecké
Svátováclavský
Zubr

Kapcsolat